Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 07 May 2021

Razišči EU s projektom rEUral Europe

Bi radi izvedeli, kako delujeta Evropska unija in evropska parlamentarna demokracija, kakšen pomen ima EU v našem vsakdanjem življenju in kako lahko aktivno sodelujemo pri oblikovanju skupne evropske prihodnosti?

Z veseljem vam predstavljajo novo spletno stran projekta rEUral Europe, ki ga na Mreži MaMa izvaja skupaj z Inštitutom za politični menedžment, mladinskimi centri in srednjimi šolami ob podpori Evropskega parlamenta.

Spletna stran je namenjena odkrivanju EU, zato na njej najdete vse informacije o projektu, interaktivne igre na temo EU, pomembne podatke o EU  in demokratičnosti ter informacije o naših osmih poslancih v Evropskem parlamentu.

Prav tako vas bodo na spletni strani obveščali o aktivnostih projekta in vas informirali v obliki vlogov z evropskimi poslanci na različne teme, ki se bodo navezovale na politične in druge procese v EU.

KLIK na spletno stran

Ob tem napovedujejo prvi dogodek projekta rEUral Europe, ki bo potekal v Mladinskem centru Zagorje ob Savi, kjer bodo en dan pred dnevom Evrope, na soboto, 8. maja 2021, v središču mesta postavili informacijsko stojnico, na kateri bodo ozaveščali o pomenu demokracije v Evropski Uniji, Evropskem parlamentu ter o treh ključnih temah projekta: varstvu okolja, digitalizaciji in solidarnosti.

Za več informacij jih spremljajte na njihovi spletni strani ali na socialnih omrežjih Facebook in Instagram.

Vir: Mreža MaMa

 

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

30836

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino