Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 11 Jul. 2019

Raziskuj Slovenijo skozi igro Junaki Slovenije

Junaki Slovenije so večigralski kviz, ki se ponaša s čudovito grafično podobo in z zanimivimi liki iz slovenske književnosti in mitologije. Vsak si lahko pred odhodom v simulacijo izbere za pomočnika enega od devetih slovenskih junakov, kot so Martin Krpan, Kekec, kralj Matjaž, Mojca Pokrajculja in drugi. Gre za zabavno interaktivno igro, katere cilj je predstaviti uporabnikom igre Slovenijo in statistične podatke o Sloveniji nekoliko drugače.

Igra temelji na vsebinah zajeth iz učbenikov devetošolcev, nanašajo pa se na področja slovenske zgodovine, zemljepisa, kulture in književnosti ter na statističnih podatkih iz Eurostatovega projekta Data collection for sub-national statistics (mainly cities), ki so sicer objavljeni v Eurostatovi podatkovni bazi.

Junaki Slovenije so na voljo za naprave z operacijskim sistemom iOS in Android. Za več informacij o igri je na voljo Facebook stran.

Vir in foto: STAkrog

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

22615

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino