Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 12 Nov. 2019

Razpis Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota 2020

Evropska komisija je objavila razpis za zbiranje predlogov za program Erasmus+ in razpis za zbiranje projektnih predlogov v okviru evropske solidarnostne enote za leto 2020.

ERASMUS+

Na razpis se lahko prijavi vsak javni ali zasebni subjekt, dejaven na področjih izobraževanja, usposabljanja, mladine in športa. Poleg tega se lahko prijavijo tudi skupine mladih, ki se ukvarjajo z mladinskim delom, vendar ne tvorijo mladinske organizacije. Na voljo bo več kot tri milijarde evrov, kar je 12-odstotno povečanje glede na letošnje leto.

Komisija je skupaj z razpisom objavila tudi Vodnik za prijavitelje Erasmus+, ki vsebuje podrobnejše informacije o priložnostih v okviru programa za naslednje leto, na voljo je v vseh uradnih jezikih EU.

Znani so tudi prijavni roki decentraliziranih ukrepov programa Erasmus+ na področju mladine v letu 2020, in sicer:

  • 5. februar 2020 ob 12:00,
  • 30. april 2020 ob 12:00 in
  • 1. oktober 2020 ob 12:00.

Program Erasmus je v dobrih 30 letih omogočil študij, usposabljanje ali učenje v tujini več kot 9 milijonom študentov, članov osebja, učencev, vajencev in prostovoljcev ter je eden najbolj prepoznavnih in uspešnih programov EU. Sedanji program Erasmus+ s proračunom v višini 14,7 milijarde evrov se izvaja v obdobju 2014–2020, Evropska komisija pa za obdobje 2021–2027 predlaga dvakrat več sredstev za program Erasmus, in sicer 30 milijard evrov.

EVROPSKA SOLIDARNOSTNA ENOTA

Od včeraj dalje je na voljo tudi razpis za zbiranje projektnih predlogov v okviru evropske solidarnostne enote.

Pričakovani proračun v višini 117 milijona evrov bo na voljo za prostovoljske projekte, partnerstva na področju prostovoljstva, prostovoljske skupine na prednostnih področjih, pripravništva, delovna mesta in solidarnostne projekte.

Prijavijo se lahko javni in zasebni organi s sedežem v sodelujočih državah, ki so prejeli ustrezen znak kakovosti. Poleg tega pa se lahko skupine mladih, registriranih na portalu evropske solidarnostne enote,  prijavijo za prejemanje finančne podpore za izvajanje projektov v njihovi lokalni skupnosti.  

Roki za oddajo projektov so med 5. februarjem in 1. oktobrom 2020, odvisno od vrste dejavnosti.

Podobno kot za program Erasmus + je Evropska komisija tudi za ta program objavila Vodnik po programu Evropska solidarnostna enota, na voljo je v angleškem jeziku.  

Za sodelovanje v enoti se je v zadnjih treh letih registriralo prek 175.000 mladih, več kot 30.000 pa se jih je udeležilo oz. je trenutno aktivnih v projektih.

Vir: Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Foto: pixabay

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

29956

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino