Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 09 May 2019

Razpis i-Portunus

Evropska komisija je v okviru pilotnega projekta i-Portunus objavila prvega od treh razpisov, ki bodo umetnikom omogočili delo v drugi državi EU za 15 do 85 dni. Projekt v vrednosti 1 milijon evrov bo približno 500 umetnikom in umetnicam pomagal vzpostaviti ali izboljšati medsebojno sodelovanje za ustvarjanje novih del. Pilotni projekt zajema dva sektorja: uprizoritvene umetnosti, tj. gledališče, ples in cirkus, in vizualne umetnosti.

Na razpis se lahko prijavijo osebe s stalnim prebivališčem držav, ki sodelujejo v programu Ustvarjalna Evropa. Razpis je odprt do 15. maja do 18.00.

Komisija bo naslednje leto za podobne projekte namenila dodatnega 1,5 milijona evrov. Program bo umetnikom in zaposlenim v kulturi pomagal, da se do leta 2021 pripravijo na mobilnost, ki naj bi do takrat postala sestavni del novega programa Ustvarjalna Evropa. Program podpirajo tudi Evropski parlament in države članice EU, k tovrstnim ukrepom pa je večkrat pozvala tudi zainteresirana javnost.

Vir: uredništvo mlad.si
Foto: Pixabay

 

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

97248

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino