Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 15 Jan. 2019

Razpis za dodelitev štipendij za deficitarne poklice

Morda razmišljaš, da bi se izšolal_a za steklarja, steklarko ali oblikovalca, oblikovalko kovin? V tem primeru lahko pridobiš dodatna finančna sredstva v obliki štipendije za deficitarne poklice za šolsko leto 2019/2020. 

Tovrstne štipendije so namreč namenjene dijakom, ki se izobražujejo za poklice, za katere na trgu dela ni dovolj kadra glede na potrebe delodajalcev. 

Vlogo bo možno oddati od 15. 6. 2019 do 20. 9. 2019. Vendar pozor: vloge, oddane pred začetkom roka ali po zaključku roka za prijavo, bodo zavržene.

Nekaj hitrih informacij:

  • dostopnost vloge: vloga bo dostopna v juniju 2019,
  • pogoji za pridobitev štipendije: vlagatelj mora biti prvič vpisan v 1. letnik enega od izobraževalnih programov ter izpolnjevati druge razpisne pogoje,
  • višina štipendije: mesečno 100,00 EUR
  • prejemanje štipendije za deficitarne poklice ne vpliva na višino otroškega dodatka, 
  • ravno tako ne vpliva na višino plačila dohodnine,
  • dijak lahko istočasno prejema državno štipendijo in štipendijo za deficitarne poklice, 
  • v primeru, da dijak ponavlja isti letnik oz. ne izpolnjuje pogojev za napredovanje v višji letnik, lahko štipendijsko razmerje miruje, vendar ne več kot eno leto.

Več o razpisu (pogoji za prijavo, nabor poklicev, oddaja vlog) najdete tu.

Vir in foto: uredništvo mlad.si

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

61879

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino