Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 22 Apr. 2022

Razpis za projekte v KC Pekarna za leto 2022

Mladinski kulturni center Maribor že tretje leto zapored poziva vse producente, ekipe in organizacije, ki svoje aktivnosti izvajajo na območju Kulturnega centra Pekarna, da se prijavijo na razpis za sofinanciranje, s katerimi bomo finančno odprli njihovo realizacijo.

Namen poziva še naprej ostaja v KCP omogočiti različnim kulturnim organizacijam, raziskovalnim, družbeno-kritično umetnostnim in (sub)kulturnim organizacijam na lokalni, regionalni in mednarodni ravni dejavnosti na področju mladine, kulture in družbe, sofinanciranje ustvarjanja mladinskih projektov in dogodkov za mlade, kulturno-umetniških projektov in družbeno kritičnih projektov.

Cilj poziva je spodbujanje razvoja in prepoznavnosti KCP, kot del Maribora, del, ki je inovativen, drugačen, prebuditi inovativne pristope še neuveljavljenih umetnikov, kot tudi že prepoznanih, hkrati pa na vseh ravneh povečati razvoj alternativne scene v Mariboru, predvsem pa  podpreti kvalitetno in javno dostopno ustvarjanje, povezovanje in izvajanje neodvisnih kulturnih dejavnosti, mladinskih dejavnosti, družbenih dejavnosti:

  • ki omogočajo refleksijo, pospeševanje procesov emancipacije, samopomoči, družbene angažiranosti in neodvisnosti,

  • ki spodbujajo procese ustvarjanja skupnostnih kulturnih aktivnosti in vsebin,

  • samoupravljanja, samoorganizacije in avtonomije, ki izvajajo mladinske programe in programe za mlade ali družbeno kritične programe. 

Skupna višina sredstev, ki bodo na voljo v sklopu razpisa, je 4000 EUR, razpisna komisija pa bo tudi letos izbrala 10 projektov, ki jih bo MKC Maribor sofinanciral vsakega po 400 € bruto.

Zadnji rok za oddajo vlog je 31. 10. 2022, odpiranje vlog pa bo potekalo na dva tedna in sicer prvič 24. 3. 2022, dokler se ne razdeli celotni znesek financiranja.

Razpisna dokumentacija z vlogo je dosegljiva na spletni strani MKC Maribor in v samih prostorih MKC Maribor. Dodatne informacije so dosegljive preko elektronskega naslova: lina.valant.sicanovic@mkc.si.

Vir: MKC Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

58035

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino