Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 01 Feb. 2019

Razpis za vpis v dodiplomske in magistrske študijske programe v letu 2019/20

Razpis za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2019/20 za javne in koncesionirane samostojne visokošolske zavode je zunaj!

Vpisna mesta razpisujejo štirje javni visokošolski zavodi:

 • Univerza v Ljubljani (UL),
 • Univerza v Mariboru (UM),
 • Univerza na Primorskem (UP) in
 • Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu (FIŠ)

ter 13 zasebnih visokošolskih zavodov s koncesijo.

Ti za prihodnje študijsko leto 2019/20 razpisujejo 18.632 vpisnih mest za vpis v 1. letnik rednega in izrednega študija:

 • 16.412 mest za državljane Republike Slovenije in državljane držav članic Evropske unije (EU) ter
 • 2.220 mest za tujce iz držav nečlanic EU in Slovence brez slovenskega državljanstva.

Informativni dnevi

 • Kdaj:  v petek 15. februarja (ob 10. in 15. uri) in v soboto 16. februarja 2018 (ob 10. uri),
 • Kaj lahko izveš:  vse o vpisnih pogojih, možnostih in pogojih študija, dobiš informacije o poklicih oziroma o delu, izveš kako je z možnostmi zaposlovanja in nadaljevanja izobraževanja ter dobiš druge informacije, ki so pomembne za odločanje o študiju.  

Prvi prijavni rok

za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2019/20 za javne in koncesionirane samostojne visokošolske zavode bo potekal od 12. februarja do 18. marca 2019.

Novi visokošolski študijski programi:

 • Univerza v Mariboru: visokošolski strokovni študijski program Krizni management (UM Fakulteta za organizacijske vede),
 • Univerza na Primorskem: nov visokošolski strokovni študijski program Sredozemsko kmetijstvo (UP Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije) in nov univerzitetni študijski program Fizioterapija (UP Fakulteta za vede o zdravju).

Informacije o oddaji prijave:

 • preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ ali s kvalificiranim digitalnim potrdilom ali z uporabniškim imenom in geslom,
 • vsak kandidat lahko odda eno prijavo za vpis, kjer po prednostnem vrstnem redu izberejo največ tri študijske programe, v katere se želijo vpisati in za katere izpolnjujejo oziroma bodo do rokov izpolnjevali pogoje za vpis,
 • pomemben je vrstni red izbranih študijskih programov, saj bo kandidat uvrščen v prvega, za katerega bo izpolnil vse pogoje. Kandidati naj zato izberejo le tiste študijske programe, ki jih želijo študirati in za katere bodo izpolnjevali pogoje za vpis, sicer se želja ne bo upoštevala.

Besedilo razpisa najdeš tukaj, skupne podatke o številu razpisanih mest pa tu.

Vir: uredništvo mlad.si 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

60118

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino