Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 01 Sep. 2022

Razstava Marušina Prepletanja

Kulturni center Semič in DLU Semič vas vabita v na otvoritev razstave Maruše Šneler z naslovom MARUŠINA PREPLETANJA v četrtek, 1. septembra, ob 18. uri v zgornji avli KC Semič.

Maruša Šneler o svojem ustvarjanju:

»V svojem prostem času rada slikam in rišem ter eksperimentiram z različnimi slogi slikanja. Rada ustvarjam z akvareli in barvicami, v zadnjem času pa sem se tudi navdušila nad oljnimi barvami. Že v otroštvu me je nad ustvarjanjem navdušila mami, v šoli pa sta me usmerjala Vlasta in Miha Henigsman, učitelja likovne umetnosti, ki sta moja dela pošiljala na likovne natečaje.

Spodbudne besede Društva likovnih ustvarjalcev Semič: 

Maruša je mlada likovnica z izrednim občutkom za likovno ustvarjanje. Tenkočutno ustvarja v akvarelu, močna je tudi pri ustvarjanju z akrilnimi barvami in risanju s svinčnikom, spoprijela se je tudi z oljnimi barvami. Pri ustvarjanju jo vodijo dobre ideje in natančno opazovanje. A največji izziv so ji nove tehnike in novi motivi. Navdihuje jo narava, zlasti bele breze, riše motive vedut in tihožitij ter zelo rada portretira. V osnovni šoli je bila Maruša aktivna in predvsem ustvarjalna pri likovnem krožku. Sodelovala je na otroških extemporih in slikarskih delavnicah. Za svoja dela je prejela več pohval, priznanj in nagrad.  Večkrat odlično predstavljala semiško šolo ne samo na lokalnem in državnem temveč tudi na mednarodnem nivoju. Svojo prvo samostojno razstavo je imela v okviru Talentov – razstave mladih likovnikov Knjižnice Črnomelj v aprilu 2022.

Dobrodošli, da pobliže spoznate dela njihove mlade likovne ustvarjalke.

Vir: KC Semič

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

37794

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino