Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 16 Mar. 2020

Razstava Vsakdo za enakopravnost in razmišljanje o enakopravnosti danes

Informacijska točka Europe Direct Savinjska, ki deluje v okviru Celjskega mladinskega centra, je v petek, 6.3. organizirala dogodek ob mednarodnem dnevu žena, pod naslovom "Vsakdo za enakopravnost"

Postavljen je bil FOTO KOTIČEK (improviziran studio), kjer so udeležence vabili, da skozi fotografijo izrazijo kaj za njih pomeni enakopravnost. Fotografije so natisnili in pripravili razstavo. Cilj samega dogodka kot tudi razstave je dvigniti raven ozaveščenosti o spolni neenakosti, a hkrati predstaviti napredke vse od začetka 20. stoletja, ko so se leta 1908 organizirale prve večje demonstracije za pravice žensk. 

Prav tako so pripravili kratek prispevek, razmišljanje naše sodelavke o (ne)enakopravnosti žensk v današnji družbi. Le tega si lahko preberete tukajRazstave trenutno ne morete obiskati, lahko pa so ogledate fotografije z dogodka tukaj. 

Dogodek in razstavo je pripravila Informacijska točka Europe Direct Savinjska, ob delnem financiranju Evropske komisije.

Vir in foto: Celjski mladinski center

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

55216

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino