Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (1)
Datum objave: 26 Oct. 2021

rEUral Europe #2

Mladinski center Dravinjske doline (MCDD) je v sklopu projekta rEUral Europe, ki ga izvaja Mreža MaMa, izvedel info točko. Z mladimi so se pogovarjali_e, kako delujeta Evropska unija in evropska parlamentarna demokracija, kakšen pomen ima EU v našem vsakdanjem življenju in kako lahko aktivno sodelujemo pri oblikovanju skupne evropske prihodnosti. Mladi so z veseljem listali promocijski material in se pogovarjali o aktualnih EU temah.

Dogodek je bil tudi kulturno obarvan, saj so na njem nastopili Gonobeats, ki so primer dobre prakse, kako iz neformalnega mladinskega gibanja zraste formalizirana organizacija. V letu 2020 registrirano Kulturno umetniško društvo Gonobeats, s sedežem v občini Slovenske Konjice, združuje mlade samouke s področja elektronske glasbe, natančneje drum and bass, dubstep in garage.

»V MCDD si prizadevamo, da so naši dogodki večplastni in predstavljajo dodano vrednost na različnih področjih življenja mladih,« je zapisala Karmen Kukovič, vodja mladinskega centra v MCDD.

Ker je skrb za vsesplošno zdravje mladine ravno tako ena izmed prioritet tako na nacionalni kot evropski ravni, je MCDD v sklopu dogodka gostoval tudi terensko ekipo DrogArt. Ta je mlade informirala o škodljivih posledicah rabe drog.

Foto: Melanie Lorenčič
Vir: MLADINSKI CENTER DRAVINJSKE DOLINE

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

56144

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino