Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 13 Dec. 2021

rEUral EUROPE v Mladinskem centru Prlekije

Nedavno je bil realiziran prvi od treh dogodkov v okviru projekta rEUral EUROPE, ki ga omogoča Evropski parlament, na nacionalni ravni usklajuje Mreža MaMa ter na lokalno-regijskem območju izvaja Mladinski center Prlekije-Pokrajinski center nevladnih organizacij, socialno podjetje s svojim centralnim sedežem in organizacijsko-prireditvenimi prostori na Spodnjem Kamenščaku 23.
Realizacija projekta bo sestavljena iz treh delov in sicer solidarnostnega dogodka, stojnice s predstavitvijo Evropskega parlamenta in s srečanjem s slovenskimi EU poslanci. Solidarnostni dogodek je potekal 3. decembra na sedežu organizacije v okviru katerega so se prisotni odločno zavzeli, da se v Sloveniji prepreči nadaljno širjenje revščine in da se vzpostavijo mehanizmi, ki bodo učinkovito in v čim krajšem času izkoreninili revščino v Republiki Sloveniji in širom Evrope. Odpira pa se tako tudi stalno dostopna točka dvigovanja brezplačnih prehrambenih artiklov, ki so na razpolago vsem potrebnim vsak delovni dan od 7. ure dalje.
Potecialne predhodne informacije so dosegljive na telefonski številki 02 58 48 033 ali po e-mailu mcp@siol.net, lahko pa se tudi osebno oglasite in dvignete blago. Realizacijo omogočajo družbeno odgovorna trgvska podjetja vključno z Mladinskim svetom Ljutomer in Mladinskim centrom Prlekije. 15. decembra bo na istem območju izvedena stojnica s predstavitvijo delovanja EU parlamenta, 20. decembra s pričetkom ob 10. uri pa bo srečanje preko Zoom povezave z EU poslanci iz Slovenije in zainteresirano javnostjo vključno z mladimi iz Prlekije oziroma pomursko-podravske regije. Za posredovanje digitalne povezave pišite na mcp@siol.net ali na miha.selic45@gmail.com. Vse tri projekte vodi profesionalni mladinski delavec, koordinator Miha Selič, ki je zaposlen v Mladinskem centru Prlekije ob sodelovanju z ZRSZ in Občino Ljutomer.
Vir: MCP-PC NVO, so. p.

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

76336

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino