Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 19 Nov. 2018

Rezultati lokalnih volitev 2018

Volilci so na lokalnih volitvah 2018 volili nove predstavnike mestnih in občinskih svetov ter župane in člane svetov ožjih delov občin v 212 občinah. Župana so izvolili v 156 občinah, v ostalih 56 občinah pa bo potreben drugi krog. Po navajanjih Ministrstva za javno upravo je volilo 837.130 volilnih upravičencev - to je 49,21 odstotka vseh upravičencev, kar je za 1,2% več kot na prejšnjih lokalnih volitvah pred štirimi leti. 

Na volitvah je bil pomemben tudi glas mladih, ki ste odločali v kakšnem lokalnem okolju bi si želeli živeti in kdo so kandidati, ki lahko s svojimi programi pomembno prispevajo k izboljšanju položaja mladih v tvoji lokalni skupnosti. Pri tem je ključno, da se tudi lokalne oblasti zavedajo pomena mladinskih organizacij in organizacij za mlade, ki z mladinskim delom v lokalnih skupnostih zagotavljajo kvalitetno preživaljanje prostega časa, aktivno participacijo in neformalno učenje mladih. 

Rezultate volitev po posameznih občinah si lahko ogledaš tukaj

Več

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

20199

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino