Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 11 Jul. 2022

Rezultati posveta Heroji furajo v pižamah v Piranu

1. julija 2022 se je preko Zooma odvila predaja akcijskega načrta, torej predlogov, ki so jih v povezavi s preprečevanjem vožnje pod vplivom alkohola skupaj zbrali mladi na posvetu iniciative Heroji furajo v pižamah, 25. maja v Portorožu.


Na posvetu so sodelovali dijaki in dijakinje Gimnazije elektro pomorske šole Piran ter predstavniki NIJZ, Javne agencije RS za varnost prometa, Gasilske brigade Koper in Policijske postaje Piran, ki so mlade seznanili s problematiko pijta alkohola in vožnjo pod vplivom alkohola ter posledicami, ki jih lahko pusti takšno vedenje na posamezniku in v družbi. Prisluhnili pa so tudi zgodbi Vlada Peterlina, ki je prav zaradi alkohola v prometni nesreči utrpel hude telesne poškodbe, ki mu še danes ovirajo življenje. Prisotne je pozdravil tudi župan Občine Piran Đenio Zadković, ki je bil prisoten večji del posveta in se pogovarjal z mladimi in strokovnjaki. Strinjal se je z njimi v trditvah, da smo za kakovostno družbo soodgovorni vsi in vsak posameznik pomembno prispeva k njej.

V drugem delu posveta so udeleženci oblikovali predloge za izboljšanje stanja na področju pitja alkohola in vožnje pod vplivom alkohola v lokalni skupnosti.

Akcijski načrt najdeš tukaj.

Posvet Heroji furajo v pižamah, iniciative Zavoda VOZIM in partnerjev Toyota Slovenija, Zavarovalnice Generali in agencije Luna \TBWA, je bil že 16. po vrsti, kjer so mladi prisluhnili strokovnjakom in predstavnikom lokalnih odločevalcev o varnosti v prometu in tvegani rabi alkohola. Organizirali pa so ga skupaj z Občino Piran in Mladinskim EPI centrom Piran.

Vir: Mladinski EPI Center Piran

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

40681

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino