Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 19 Dec. 2019

Rezultati projekta Socialno vključevanje v mladinskih centrih

Mreža MaMa je zaključila z izvajanjem projekta 24-mesečnega strateškega partnerstva Socialno vključevanje v mladinskih centrih, v katerem je sodelovala s partnerji iz Estonije, Latvije in Nemčije, financiran pa je bil iz programa Erasmus+: Mladi v akciji.

Skozi projekt so se osredotočili na dejavnike socialnega vključevanja mladih v sodobno družbo, želeli pa so razviti ne le dejavnosti in orodij za mladinske delavce, ampak  tudi smernice za trajnostne programske dejavnosti za mladinske centre in s tem povezane organizacije, ki delajo z mladimi. Kot rezultat projekta sta nastala: 

Program socialnega vključevanja v mladinskih centrih – načrtovanje in izvajanje oziroma priporočila, kako strateško vključevati prikrajšano mladino, ki ponujajo tudi rešitve in primere dobrih praks za podporo mladinskim delavcem v določenih situacijah. Strateško načrtovanje je zelo pomembno za dolgoročno (socialno) vključevanje mladih z manj priložnostmi. Strategija temelji na analizi okolja, prepoznavanju potreb različnih deležnikov, ciljnih skupin in njihovem vključevanju. Pri odzivanju na potrebe mladih je strateško načrtovanje ključnega pomena in bi moralo imeti odgovore na nepredvidljive razmere, ki so lahko naša rešitev za izzive, s katerimi se vsakodnevno srečujemo. Dejstvo je, da lahko zgradimo bolj vključujočo družbo, ki temelji na skupnih vrednotah, sočutju, človečnosti in solidarnosti, samo s strateškim načrtovanjem.

Bonton mladinskega dela – Mi zaupaš kaj več? Greva na kavo?, v katerem je zbranih 31 različnih situacij s katerimi se srečujejo mladinski_ke delavci_ke vsak dan. Bonton je nastal kot produkt izzivov  ter izkušenj mladinskih delavcev_k in je namenjen vsem, ki se vsakodnevno pri svojem delu srečujejo z mladimi.

 Vir in foto: Mladinska mreža MaMa

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

86190

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino