Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 23 Jul. 2019

Znani so rezultati prvega roka za vpis na dodiplomski in magistrski študij!

Visokošolske prijavno-informacijske službe so objavile rezultate izbirnega postopka prvega prijavnega roka za slovenske državljane in državljane držav članic Evropske unije po razpisu za vpis na dodiplomske in enovite magistrske študijske programe  javnih in koncesioniranih visokošolskih zavodov v študijskem letu 2019/20.

O rezultatih bodo kandidati obveščeni po pošti do četrtka, 25. julija 2019.

Vpis bo potekal na visokošolskih zavodih od 26. julija do 16. avgusta 2019; o točnih terminih bodo kandidati obveščeni s strani visokošolskih zavodov.

V prvem prijavnem roku je bilo na 17.396 razpisanih mest oddanih 14.590 prijav za vpis, od tega je bilo sprejetih 11.051 kandidatov. V primerjavi z lanskim prvim prijavnim rokom je bilo letos v postopku obravnavanih nekaj manj prijav (lani 14.704) in sprejetih nekaj manj kandidatov (lani 11.119).

Več podatkov o številu sprejetih in potrebnem minimumu točk za posamezne študijske programe je objavljenih na spletni strani razpisa za vpis.

Kaj sledi, če niste bili izbrani ali oddali prijave v prvem prijavnem roku?

Podatki o še prostih mestih za drugi prijavni rok bodo 21. avgusta 2019 objavljeni na portalu eVŠ na spletni strani razpisa za vpisDrugi prijavni rok bo potekal od 22. do 29. avgusta 2019. V času prijavnega roka bodo kandidati lahko oddali prijavo za vpis prek elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ.

Kdo se lahko prijavi v drugem prijavnem roku na še prosta mesta?

  • kandidati, ki se niso prijavili v prvem prijavnem roku,
  • kandidati, ki se niso uvrstili v nobenega od v prvi prijavi naštetih študijskih programov,
  • kandidati, ki se niso vpisali v študijski program, v katerega so bili sprejeti v prvem prijavnem roku oziroma so se iz tega študijskega programa izpisali do vključno 16. avgusta 2019.

Prošnja za subvencioniranjo bivanje in matura v jesenskem roku

Bodoči študenti, ki želijo pridobiti subvencijo za subvencionirano bivanje v študijskem letu 2019/20, morajo prošnjo za sprejem oddati najpozneje do 16. avgusta 2019. Prošnjo morajo do roka oddati tudi kandidati, ki bodo opravljali maturo v jesenskem roku, in kandidati, ki se bodo vpisali ali šele oddali prijavo za vpis na študij po roku za oddajo prošnje za bivanje. Prošnjo oddajo preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ tukaj.

Vir: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

32220

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino