Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 01 Apr. 2019

S 1. aprilom višja postavka za študentsko delo

V skladu z odredbo Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, velja s 1. 4. 2019 višja minimalna urna postavka. Ta se je s trenutnih 4,61 EUR/uro bruto zvišala na 4,73 EUR/uro bruto.

Del z nižjo urno postavko študentski servis ne sme objaviti med prostimi deli. Znižanje urne postavke lahko velja šele od seznanitve dijaka oziroma študenta o spremembi ali znižanju urne postavke. Delodajalec ne sme znižati postavke za že opravljeno delo oziroma spreminjati pridobljenih pravic za nazaj (vir).

Po podatkih E-študentskega servisa imajo najvišje urne postavke študentje, ki preko servisa opravljajo delo učitelja smučanja, vaditelja, učitelja plavanja ter inštruktorja najrazličnejših predmetov in vsebin. Med povprečno najslabše plačanimi študentskimi deli je delo na bencinskem servisu, delo pomočnika vzgojitelja ter polnjenje polic.

Vir: mladismo.si
Foto: pixabay

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

97899

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino