Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 18 Aug. 2020

S 1. septembrom šolska vrata ponovno odprta za vse učence in dijake

Danes, 18. avgusta, so v kongresnem centru Brdo pri Kranju pričeli 6. konferenco ravnateljic in ravnateljev vzgojno-izobraževalnih zavodov v Republiki Sloveniji, ki jo organizira Zavod RS za šolstvo.

Uvodoma je udeleženke in udeležence nagovorila z dobro novico ministrica prof. dr. Simona Kustec, ki je povedala, da vse kaže, da se lahko s 1. septembrom v šole vrnejo varno vsi, učenci in dijaki, ob upoštevanju priporočil NIJZ.

Zavod RS za šolstvo je izdal tudi brošuro Vzgoja in izobraževanje v Republiki Sloveniji, povezanih s covid-19, v katerih so opisani predvideni modeli in priporočila. »Vse kar je zapisano, smo zapisali življenjsko, izvedljivo in usklajeno z vsemi tistimi, ki so zadolženi za izvedbo,« je razložila ministrica prof. dr. Simona Kustec in ob tem še poudarila, da so poiskali rešitve, ki jih ne sme ogroziti noben virus, saj ta ne sme preprečiti temeljnega poslanstva vzgoje in izobraževanja: pridobivanja znanja, socializacije in učenja za življenje.

Brušuro najdete tukaj.

Vir: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

99040

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino