Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 05 Oct. 2021

S študentskimi klubi do čiste Slovenije

Zadnja septemberska vikenda sta bila zaznamovana s študentskimi čistilnimi akcijami po Sloveniji. Izvedene so bile v okviru projekta Zveze ŠKIS – S študentskimi klubi do čiste Slovenije. S tem projektom so si mladi zadali, da naredijo korak k čistejšemu lokalnemu okolju in lepši prihodnosti vseh.

S študentskimi klubi do čiste Slovenije je projekt, ki ga sestavljajo čistilne akcije po vsej Sloveniji, izvajajo pa jih lokalni študentski klubi. S projektom želimo spodbuditi k varovanju okolja in vzdrževanju čistejših površin v lokalnih okoljih, s tem pa prispevati k čistejšemu okolju na nacionalni ravni.

Skrb za okolje in boj proti globalnemu segrevanju je v zadnjem času čedalje bolj aktualna tematika. Vse več mladih pa se zaveda te problematike, kar je zelo spodbudno in pomembno za prihodnost vseh nas. Seveda bi težko dosegli očitne spremembe iz danes na jutri, a vendar lahko vsak posameznik stori korak naprej k varovanju okolja. Zavedamo se, da se v zadnjem času uporaba plastike povečuje, s tem pa na žalost tudi eksponentno narašča odpadna plastika. Nemalokrat se zgodi, da ta konča kar v naravi.

Ker na mladih svet stoji, so zavihali rokave in počistili vsaj delček sveta po katerem stopamo. 

Pretekla vikenda (zaradi slabega vremena so ponekod čistilno akcijo prestavili) so klubski aktivisti po vsej Sloveniji izvajali študentske čistilne akcije. Študentski klubi so tako poskrbeli za čistejše lokalno okolje, hkrati pa tudi Slovenijo, saj klubi, sodelujoči v čistilnih akcijah, prihajajo iz različnih regij širom države. Čistilne akcije so že izvedli ali jih v kratkem še bodo naslednji klubi: Klub študentov Dravinjske doline, Klub študentov občin Postojna in Pivka, Klub izolskih študentov in dijakov, Klub študentov občine Koper, Študentski klub Kamnik in Klub B - Klub trboveljskih študentov. Na Zvezi ŠKIS, kot krovni organizaciji študentskih klubov, si želimo, da bi se ta projekt in mnogi drugi, ki so po svoji naravi podobni temu, redno pojavljali na koledarju projektov študentskih klubov. Menimo, da bi ravno s takimi projekti več ljudi ozavestilo dejstvo, kako pomembno je varovanje okolja v katerem živimo. Zahvaljujemo se vsem klubom, ki so čistilne akcije že izvedli in vsem klubom, ki jih bodo izvedli še v prihodnje.

Poleg vestnih klubskih aktivistov pa so jih pri čistilnih akcijah podprli tudi sponzorji Haberkorn, Barjans in Pro Emba, ki so prispevali vreče za smeti ter zaščitne rokavice. Z njihovo pomočjo so lažje stopili v (čistilno) akcijo in naredili korak na poti do čistejše Slovenije.

Vir: Zveza ŠKIS

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

15739

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino