Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 12 Apr. 2022

#sampuvej

Leto 2022 je bilo proglašeno za evropsko leto mladih, ki bo v ospredje postavilo številne plati življenja mladih od izobraževanja, zaposlovanja pa vse do dobrega počutja, njihove samozavesti in zdravja, kulturnega udejstvovanja in iskanja rešitev za izzive prihodnosti, predvsem pa v ospredeje postavlja glas mladih.

Da bo slišan tudi glas mladih v Zagorju, smo v Mladinskem centru Zagorje ob Savi za mlade občane pripravili projekt z imenom #sampuvej. Gre za participativni proračun, s katerim bodo mladi soodločali o aktivnostih in programu mladinskega centra ter soustvarjali podobo Zagorja. Ideje, ki jih mladi predlagajo so lahko tako vsebinske narave, npr. turnir, koncert kot tudi bolj oprijemljive, npr. klopca na priljubljenem zbirališču mladih.

Predloge podajo mladi, ki so stari med 15 in 29 let in imajo stalno prebivališče v občini Zagorje ob Savi. Podprti bodo predlogi namenjeni mladim, ki so v splošno javno korist ter skladni s programom in akti MC ZOS. Izvedeni bodo v pristojnosti mladinskega centra v sodelovanju z mladimi do konca leta 2022 in so finančno ovrednoteni med 200 € do 700 €. Izvedenih bo več izglasovanih predlogov, saj je skupno na voljo 3.000 €, ki bodo razporejeni med zmagovalne predloge.

Celoten postopek se bo pričel v ponedeljek, 4. aprila 2022. Za oddajo predlogov bo na voljo en mesec. Vse predloge bo pregledala komisija, ki bo preverila skladnost s kriteriji ter jih umestila na glasovanje, ki se bo pričelo 20. maja in zaključilo 3. junija.

Več informacij najdete na spletni strani MC ZOS, kjer je na voljo tudi obrazec za oddajo predlogov ter podrobnejša navodila za sodelovanje.

Vir: MC ZOS

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

55954

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino