Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 28 Nov. 2018

Scenaristični natečaj za mlade

Amnesty International Slovenije pripravlja za mlade mednarodni natečaj scenarijev za kratke filme o povezavah med cilji trajnostnega razvoja in migracijami. Prijavijo se lahko posamezniki ali skupine avtorjev, sprejeti bodo samo originalni in neobjavljeni scenariji.

Vmesni izbor filmov v Sloveniji bo opravila interna komisija Amnesty International Slovenije, končni mednarodni izbor pa multidisciplinarna žirija petih strokovnjakov, ki jo bo imenovalo mednarodno partnerstvo.

Avtor najboljšega scenarija v Sloveniji se bo udeležil svetovno znanega otroškega filmskega festivala Giffoni, kjer bodo organizatorji med favoriti iz različnih držav izbrali zmagovalca, ki prejme tudi denarno nagrado. Prva nagrada je vredna 1500 evrov, druga 1000 in tretja 500 evrov. Nagrade bodo podeljene organizaciji (šoli, mladinskemu centru …) in ne posamičnemu zmagovalcu, namenjene pa bodo morale biti nakupom didaktične, izobraževalne ali video opreme za poučevanje ali produkcijo posnetkov.

Prijavitelji morajo biti stari med 14 in 19 let in morajo posredovati:

- izpolnjeno prijavnico v angleškem jeziku,

- povzetek, ki povzema sporočilo, pristop in vizijo scenarija in ne sme biti daljši od 1800 znakov,

- scenarij, ki ne sme biti daljši od 39.000 znakov (20 strani x 30 vrstic x 65 znakov).

Natečaj poteka do 31. marca 2019.

Za več informacij o pogojih sodelovanja kliknite tukaj, za dodatne informacije lahko pišete tudi na sola@amnesty.si.

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

45337

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino