Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 29 Jan. 2019

Se soočaš z diskriminacijo?

Pred dvema letoma je tudi v Sloveniji začel delovati Zagovornik načela enakosti kot nov neodvisni in samostojni državni organ za varstvo pred diskriminacijo.

Zagovornik načela enakosti spodbuja in promovira načelo enakosti, spremlja spoštovanje načela enakosti, nudi pravno podporo in svetovanje posamezniku, ki čuti, da je diskriminiran, obravnava prijave zaradi diskriminacije ter lahko sodeluje v sodnih postopkih zaradi diskriminacije.

5. februarja začenjajo predstavitveno kampanjo po Sloveniji z obiskom Šaleške doline

Ob 17. uri bo zagovornik načela enakosti Miha Lobnik na javnem pogovoru v

 študijski čitalnici Mestne knjižnice Velenje, Šaleška cesta 21, 3320 Velenje 

predstavil delovanje organa in odgovarjal na vprašanja o diskriminaciji, ki mu jih bo zastavila gostja dogodka, domačinka Maja Hostnik, direktorica Mladinske mreže Mama.

Hkrati bo na dan obiska bo v prostorih Mestne občine Velenje delovala terenska pisarna Zagovornika za svetovanje od 13.00 do 16.30. 

Če se tudi ti soočaš z diskriminacijo in te zanima karkoli v zvezi z diskriminacijo ali si mnenja, da bi lahko bil_a ti ali tvoji bližnji diskriminirani, pa si doslej nisi upal_a ali uspel_a vprašati, se lahko prijaviš na pogovor s pravnikom v terenski pisarni Zagovornika na telefon 01 4735 531 ali pišeš na gp@zagovornik-rs.si.

Vir in foto: uredništvo mlad.si

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

84135

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino