Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 29 Jul. 2022

Semiške gasilke dosegle 4. mesto na gasilski olimpijadi

Naše državne prvakinje – članice A PGD Semič so dosegle 4. mesto na  Gasilski olimpijadi v Celju.

Nastop na svoji prvi gasilski olimpijadi priborile 24. aprila ter ponujeno priložnost, da lahko zastopajo Slovenijo na tako velikem dogodku, sprejele z veliko mero odgovornosti. Sledilo je pol leta intenzivnih priprav, odrekanj, pritiskov, panike, krega, a hkrati tudi veselja ter borbenosti. Semiške gasilske pravijo, da jih je vse to naredilo še močnejše.

"Adrenalin, ki je bil prisoten pred vstopom na stadion, je neopisljiv. Prav tako pogled na tribune in glasno spodbujanje navijačev. Ko se zaveš, da je več kot pol navijačev Slovencev, ki navija za Semič, dobiš zagon, da opraviš, kar se le da po svojih najboljših močeh. Po glavi ti roji le »gremo na vse ali nič«. Vesele, da je C1 vstavila tipko pri 38,55 sekundah, še bolj srečne pa ob oznanilu sodnika, da je bila vaja brez napak. Takrat so bile misli že pri vrhunskem rezultatu. A predolgo čakanje na štafeto je naredilo svoje, adrenalin je postal še višji. Zaveš se, da tekmuješ z najboljšimi ekipami na svetu in veš, da moraš teči kot »nor«, da bo na koncu čas najboljši. In bil je. A pridejo napake, ki so nepričakovane. Tukaj sreča za trenutek ni bila na naši strani. Pa vendar, ko pogledaš v preteklost, ugotoviš, da ni pomemben rezultat, ampak to, da je povezanost in prijateljstvo več od zmagoslavja. 

Vir: Kulturni center Semič

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

86551

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino