Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 26 Jan. 2021

Sestanek s predsednico Odbora EP pristojnega za izobraževanje

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec se je včeraj virtualno srečala s predsednico Odbora za kulturo in izobraževanje v Evropskem parlamentu Sabine Verheyen. Predstavila ji je prioritete slovenskega predsedovanja Svetu EU v drugi polovici leta 2021, izpostavila pa je tudi izjemen pomen programa Erasmus+ za naše izobraževanje.  

V okviru osrednje teme, nove vizije izobraževanja, je ministrica predstavila pomen spodbujanja sinergij med visokim šolstvom in znanostjo, pomen oblikovanja Programa za Preobrazbo ter prenovo EU Agende za izobraževanje odraslih. Glede na trenutne posebne okoliščine sta se obe zavzeli za širšo razpravo o spletnem učenju in učenju na daljavo, ki jo Slovenija načrtuje skupaj z Evropsko komisijo med prihajajočim predsedovanjem.

Predsednica Odbora je na sestanku izpostavila tudi temo poklicnega in neformalnega izobraževanja, ki ju bodo naslovili v drugi polovici leta 2021 v tako imenovanem Evropskem tednu poklicnih spretnosti.

Na virtualnem sestanku je ministrica predstavila tudi osrednje teme na področju športa in sicer Evropski model športa in razprava na temo spodbujanja telesne dejavnosti, ki sta med prioritetnimi področji predsednice Verheyen. Slednja je ob tem poudarila, da se zavzema za večjo vlogo športa znotraj Erasmus programa, kar podpira tudi Slovenija.

Na področju mladine sta se obe zavzeli za spodbujanje k uresničevanju evropske mladinske strategije »Prostor in participacija za vse« in za  vključevanje mladih v državljanske prostore.

Ob koncu sestanka je predsednica Odbora za kulturo in izobraževanje v Evropskem parlamentu Sabine Verheyen izrazila podporo in predlagala tesnejše sodelovanje.

Vir: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

73879

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino