Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 24 Sep. 2021

SHAKE A LEG, TOGETHER !

Med 12. in 18. avgustom je ob Ohridskem jezeru v Strugi v Severni Makedoniji potekal projekt mešane mobilnosti Shake a leg together (S.A.L.T). Udeležilo se ga je 30 udeležencev iz Severne Makedonie, Litve, Slovenije, Madžarske in Turčije, starih med 18 in 30 let.

Skozi številne delavnice so razpravljali o zdravem načinu življenja in pravilnih načinih telovadbe, odvil pa se je tudi »Legendary tornument« (Legendarni tornument), ki ga sestavljajo 4 ekipe in 5 stopenj težavnosti. Igra poteka tako, da se ekipe gibajo med sedmimi plastičnimi skodelicami, napolnjenimi s peskom, postavljene 2 metra narazen, na vrhu pa so postavljene skodelice vode, ki so otežile progo.

 “Organizacija tekmovanja v športni delavnici je bila zabavna. S pravimi udeleženci in pravilno miselnostjo lahko dosežemo vse. Zabavali smo se, nasmejali in seveda popolnoma utrudili. Udeleženci smo bili veseli, da so delavnice imele več športnih dejavnosti in ne samo razprav,” je svojo izkušnjo s projektom delil udeleženec Mario.

V drugem delu projekta, je potekal Facebook izziv, katerega glavni cilj je bil promovirati zdrav način življenja in vključiti mlade v lokalne skupnosti in različne telesne dejavnosti. “Razdeljeni smo bili v 3 skupine: delo za družabne medije, ostale naloge in plesna skupina. Sam sem bil del plesne skupine s še šestimi udeleženci, kjer smo si morali izmisliti plesno rutino, ki je bila tudi naša koreografija. Ponosen sem bil na svojo vztrajnost, saj nisem obupal in sem nadaljeval s ustvarjanjem plesnega videa, ne glede na svojo pripravljenost ali slabe plesne sposobnosti,“ je še pojasnil Mario, ki je svoje meje strau in sposobnosti premikal tudi z bližnjim srečanjem s kačo.

“Strah prihaja le iz moje domišljije, omejitve obstajajo samo v naših glavah. Naj postanejo vaše slabosti vaše prednosti.” – Mario

Vir: Zavod Voluntariat

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

82687

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino