Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (1)
Datum objave: 02 Mar. 2020

Si drzneš spremeniti prihodnost? Prijavi se na natečaj Združenih narodov Mladi prvaki Zemlje!

Si ustvarjalec sprememb ali pa vidiš priložnost, kjer drugi vidijo krizo? Želiš spremeniti prakse, ki škodijo našemu planetu in imaš idejo, kako jih spremeniti? Skozi natečaj Mladi prvaki Zemlje želijo Združeni narodi podpreti posameznike, stare od 18 do 30 let, ki imajo izjemen potencial za ustvarjanje pozitivnega vpliva na okolje. 

Nagrada je zasnovana na način, da omogoči izvedbo ambicij odličnih mladih okoljevarstvenikov. Nagrada Mladi prvaki Zemlje je več kot le častni naslov, ki želi negovati naslednjo generacijo okoljskih voditeljev. Kandidati, ki izkažejo veliko pripravljenost za učenje, bodo dobili dostop do možnosti mentorstva in krepitve spretnosti ter do skupnosti podobno mislečih podjetnikov in strokovnjakov.

Pogoji za sodelovanje

  • prijavite se lahko mladi med 18 do 30 let,
  • lahko deluješ na katerem koli področju ustvarjanja: umetniškem, znanstvenem, ekonomskem, medijskem in podjetnškem in imaš velike, drzne ideje - za okolje, človeštvo, za bolj zeleno prihodnost,
  • imeti moraš vsaj 6 mesecev izkušenj z delom na ideji za zaščito ali obnovo okolja.

Potek natečaja in nagrada

  • iz vsake svetovne regije (Afrika, Evropa, Latinska Amerika in Karibi, Severna Amerika, Zahodna Azija, Azija in Tihi ocean) bo izbran po en zmagovalec,
  • vsak zmagovalec bo prejel sodelovanje v podjetniškem programu usposabljanja, dostop do skupnosti strokovnjakov, ki nudijo vpogled in mentorstvo, 15.000 USD za zagonsko financiranje projekta, 9.000 USD za kampanjo obveščanja, prepoznavnost peko intervjujev ter spletnih in svetovnih medijev, udeležbo na zasedanju ZN na visoki ravni.

Rok za prijavo ideje je 10. april 2020.

Vse in informacije lahko najdeš na spletni strani natečaja.

Vir in foto: Združeni narodi

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

23366

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino