Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 25 Oct. 2021

SIMBIOZA DIGITALNA AKADEMIJA: DELAVNICE EXCEL in ADOBE SPECIALIST

Sodobni način življenja zaradi vse hitrejšega in neustavljivega tehnološkega, informacijskega in komunikacijskega razvoja od vseh generacij zahteva nenehno prilagodljivost, izpopolnjevanje, nadgrajevanje znanj in kompetenc. Slednje pa zagotovo še posebej velja za področje digitalnega znanja oziroma digitalnih veščin in kompetenc.

Zato je vključevanje v različne oblike neformalnega izobraževanje in s tem aktivizacija koncepta vseživljenjskega učenja v vseh sredinah in starostnih okoljih ključnega pomena, poudarjajo v Simbioza Genesis, socialno podjetje ter opozarjajo na nujnost, da morata tako formalno kot neformalno izobraževanje vključevati in spodbujati tiste digitalne veščine in kompetence, ki bodo mladim v pomoč na vse bolj konkurenčnem trgu dela, kjer med delodajalci vedno bolj raste zavedanje o pomembnosti neformalnega izobraževanje nasploh. Med delodajalci je še posebej cenjeno in iskano digitalno znanje, ki pa ga mladi kot tudi tisti malo starejši, težko pridobijo v času formalnega izobraževalnega procesa, saj je slednje premalo oziroma sploh ni prisotno v institucionalnih izobraževalnih kurikulumih, še dodajajo na Simbiozi.

Ker med osnovno digitalno znanje, ki omogoča uspešno opravljanje delovnih (pa tudi študijskih obveznosti) zagotovo sodi znanje programa MS Office Excel so v okviru trajnostnega projekta Simbioza Digitalna Akademija pripravil sklop delavnic Excel specialist, ki so namenjene začetnikom, kot tudi naprednim uporabnikom.

Vse delavnice bodo potekale NA DALJAVO, in sicer ob torkih in četrtkih, med 17.00 in 18.30 uro. 

Sklop delavnic začenjajo 2. novembra z Začetnim tečajem MS Office Excela, na katerem boste usvojili osnovno znanje o delu s preglednicami in podatki. 4. novembra boste svoje že usvojeno znanje lahko nadgradili na Nadaljevalnem tečaju MS Office Excela, kjer se boste naučili računanja v preglednicah in spoznali pravila pisanja formul. Naučili se boste tudi vnosa in sestavljanja formul, kopiranja formul ter osnovnega dela s funkcijami. Delavnica Besedilne funkcije v MS Office Excelu bo na programu 9. novembra. Logične funkcije v MS Office Excelu pa boste lahko usvojili na delavnici 11. novembra. Z delom s tabelami se boste seznanali, in sicer 16. novembra bo potekala delavnica Združevanje tabel v MS Office Excelu,18. novembra pa bo na programu še delavnica Vrtilne tabele v MS Office Excelu.

Na delavnico/e se lahko prijavite preko spletne prijave na njihovi strani TUKAJ

V novembru ne zamudite tudi delavnic iz družine Adobe

V mesecu novembru Simbioza Genesis, socialno podjetje pripravlja tudi tri zanimive delavnice, na katerih se boste spoznali z osnovno uporabo dveh programov iz družine Adobe, in sicer na delavnici v sredo, 3. novembra 2021 se boste naučili obdelave fotografij v Adobe Photoshopu, se seznanili z različnimi tehnikami obdelave fotografij (porezava, kontrast, saturacija, filtri, …) in na praktičnih primerih spoznali njihovo uporabo.

Na delavnici v sredo, 10. novembra 2021 boste v Adobe Photoshopu oblikovali preproste animirane slike ti. GIF-e. S pridobljenim znanjem boste tako lahko oblikovali svoje GIF-e in jih delili na družbenih omrežjih ali pa jih uporabili na svoji spletni strani.

V sredo, 17. novembra 2021 pa se boste naučili še, kako oblikovati preproste dvostranske vizitke v programu  Adobe Illustrator.

Vse delavnice bodo potekale ONLINE, in sicer vsakič od 17.00 do 18.30 ure (2 pedagoški uri).

Za udeležbo na delavnicah je potrebno osnovno znanje programov (Adobe Photoshop, Adobe Illustrator) in seveda naložen program Adobe Photoshop oziroma program Adobe Illustrator na vašem računalniku.

Za prijavo na delavnice kliknite TUKAJ

Dan pred vsako delavnico boste preko elektronske pošte prejeli povezavo do delavnice in vsa potrebna navodila. Delavnice so za mlade do 29 leta in iskalce zaposlitve brezplačne. Za ostale so delavnice plačljive. Cena posamezne delavnice: 10 EUR.

Delovanje Simbioza Genesis, socialno podjetje je delno financirano s strani Urada Republike Slovenije za mladino.

Vir: Simbioza Genesis

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

45779

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino