Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 06 May 2020

Simbioza Genesis vabi v Digitalno akademijo

Veščine informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT) ali t.i. digitalna pismenost je v zadnjih letih postala enako pomembna kot bralna pismenost. Nove komunikacijske tehnologije s svojimi interaktivnimi in vse bolj individualiziranimi digitalnimi storitvami postajajo nenadomestljiv vir izobraževanja in samoizobraževanja ter ključno orodje pri razvoju digitalne pismenosti med mladimi. 

V času epidemije koronavirusa je ekipa Simbioza Genesis, socialno podjetje (Simbioza) zaradi izpada sicer kontinuiranih mesečnih brezplačnih delavnic za mlade, ki skozi vse leto potekajo v Simbioza BTC City Labu v Ljubljani in drugih priložnostnih učnih okoljih po vsej Sloveniji, pripravila video tutoriale z uporabnimi vsebinami, ki jih lahko najdete na njihovem youtube kanalu tukajVideo tutoriali se bodo tedensko dodajali na seznam predvajanja na Youtubu.

Številne strokovne raziskave še vedno kažejo, da je pri večini mladih, ki vstopajo na trg dela znanje uporabe MS Office orodij nezadostno, hkrati pa razkrivajo tudi veliko diskrepanco med tem, kako mladi zaznavajo oziroma ocenjujejo stopnjo lastnega znanja MS Office orodij v primerjavi z dejanskimi potrebami stopnje teh znanj, ki jih od njih pričakujejo delodajalci. Slednje ugotavljajo tudi v Simbiozi, ki že vrsto let v okviru programa Digitalna akademija, ki je namenjen in posebej prilagojen prav mladim, izvajajo delavnice in tečaje, ki nagovarjajo prav ta področja, ki mladim povzročajo največ izzivov, hkrati pa prinašajo najbolj kakovostna in uporabna znanja, ki pokrivajo ključna digitalna orodja in veščine za zasebno in poslovno uporabo. 

Svetovni splet je namreč veliko več kot le orodje za iskanje informacij in socialnih stikov, je namreč tudi orodje za učenje, ki omogoča neskončno število možnosti za pridobivanje in izmenjavo znanja, kar se zagotovo še posebej izkazuje tudi v trenutnih razmerah, ki so nastale zaradi izbruha pandemije Covid-19, posledice katere bodo zagotovo dolgoročno vplivale na trg dela, kjer pa kljub porasti potrebe po znanju uporabe konkurenčnega orodja Google Drive, znanje programov MS Office zagotovo vsaj zaenkrat ostaja najbolj zaželeno med delodajalci, ugotavljajo na Simbiozi.

Vabijo vas, da ostanete doma in se učite online.

Vir in foto: Simbioza Genesis Ljubljana, socialno podjetje

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

30452

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino