Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 14 Jun. 2019

Simulacijska igra za mladinske delavce in mlade

V okviru projekta Blend-IN so v Celjskem mladinskem centru, v sodelovanju s projektnimi partnerji, uspešno razvili simulacijsko igro.

Igra je brezplačna priložnost za mladinske delavce in mlade, da pridobijo nova znanja in izboljšajo kompetence na področju medkulturnega komuniciranja in managementa. Je orodje digitalizacije mladinskega dela, mladinski delavci in mladi se v igri prebijajo skozi različne scenarije s področja multikulturnosti, raznolikosti, strpnosti in podobno. Na koncu igre so seznanjeni z različnimi odgovori ter smernicami za nadaljnje delovanje.

Za mladinske delavce je pomembno, da ostanejo širokih pogledov in so prilagodljivi za nove trende, kot je trend digitalizacije mladinskega dela.

»Vse hitreje spominjajoča se družba in potrebe mladih ter mladinskih delavcev spodbujajo k razvoju in spremembam«, pravijo delavci Mladinskega centra Celje.

Že pred časom so namreč zaznali potrebo po več aktivnostih za spoznavanje in raziskovanje mladinskega dela in digitalizaciji le tega.

Razvoj simulacijske igre je potekal od leta 2017, z letošnjim letom pa je pripravljena za uporabo.

Vir in foto: Celjski mladinski center

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

95070

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino