Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 03 Oct. 2019

Sindikalni poudarek s podnebnega štrajka

Ekipa Sindikata Mladi plus, sindikata študentov, dijakov in mladih brezposelnih, se je v petek, 27. septembra skupaj s soborci in soborkami iz Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) udeležila ljubljanskega podnebnega štrajka, ki je potekal na Trgu republike. Šlo je samo za enega od podobnih dogodkov, ki so se zvrstili tako v več mestih po Sloveniji kot po vsem svetu.

Skupaj s pisano množico protestnic in protestnikov različnih generacij in ozadij, so na čelu z mladimi iz gibanja Mladi za podnebno pravičnost med drugim zahtevali, da slovenska vlada prepozna podnebne spremembe kot krizo globalnih razsežnosti in začne s sprejemom ustreznih ukrepov za pravičen prehod v brezogljično družbo. Obenem pa smo se sindikati jasno zavzeli za pravični prehod za tiste delavke in delavce, katerih delovna mesta bi bila lahko ogrožena zaradi prehoda v okolju prijaznejšo družbo.

Nekaj poudarkov iz njihovega sindikalnega govora, ki so ga imeli na dogodku, pa je dostopnih tukaj.

Vir in foto: Sindikat Mladi plus

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

31816

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino