Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 22 Oct. 2021

Sindikat Mladi plus išče nove sile, nove soborke in soborce

Sindikat Mladi plus, sindikat študentov, dijakov, mladih brezposelnih ter mladih prekarnih delavk in delavcev, vabi v svoje vrste mlade, aktivne in kritične posameznike in posameznice, ki bi se želeli aktivno pridružiti njihovemu sindikalnemu in aktivističnemu delovanju. Takole pravijo: »Imaš idejo, kako izboljšati položaj mladih v družbi? Imaš dovolj, da politika sprejema odločitve, ki ne prinašajo delovnih mest in kakovostnih pogojev za študij? Delaš v eni od prekarnih oblik dela in si želiš izboljšati pogoje v svojem delovnem okolju? Ali preprosto ne pristajaš več na kaotično stanje v družbi, kjer za mlade ni perspektive?

Če si na katero od vprašanj odgovoril, odgovorila pritrdilno, ali pa te morda zanima le delovanje v sindikalni organizaciji in sindikalno delo nasploh, te vabimo, da se nam pridružiš kot aktivist oziroma aktivistka! V svoje vrste vabimo vse mlade med 15. in 35. letom starosti, dijake in dijakinje, študente in študentke, mlade brezposelne ter delavce in delavke v prekarnih oblikah dela.

Kot aktivist oziroma aktivistka boš na Sindikatu Mladi plus imela priložnost, da se vključiš v že obstoječa področja delovanja ali pa predlagaš nove teme, za katere meniš, da so za sindikat mladih pomembne. Aktivisti in aktivistke Sindikata Mladi plus imajo prav tako možnost sodelovati na lokalnih in mednarodnih srečanjih delavskih in mladinskih organizacij, pridobiti znanje na področju delovne zakonodaje, piliti svoje veščine komuniciranja v javnosti, zastopati politična stališča, ob tem pa tvoriti tudi mrežo zanimivih in dragocenih poznanstev

Več o sindikatovih področjih delovanja ter o tem, kako in do kdaj se odzvati na njihov poziv pa na tej povezavi. Aktivistično delo na Sindikatu Mladi plus je sicer tudi plačano.

 Vir: Sindikat Mladi Plus

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

98638

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino