Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 04 Sep. 2019

Sindikat Mladi plus išče sveže moči

Sindikat Mladi plus, sindikat študentov, dijakov in mladih brezposelnih, je mladinska organizacija, ki se bori za dobrobit mladih, obenem pa gre za sindikat, ki spada pod okrilje Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS). Zastopa, organizira in se zavzema za študente, dijake, mlade brezposelne ter mlade prekarne delavce in delavke. Povezuje mlade, jih izobražuje o njihovih pravicah ob vstopu v svet dela, nudi podporo pri iskanju zaposlitve in pomaga reševati probleme vseh vrst, s katerimi se srečujejo.

Obenem na sindikatu redno organizirajo različne delavnice, izobraževanja, predavanja, sindikalne kvize, filmske večere, pregledujejo sumljive in nezakonite oglase za delo ter javno opozarjajo nanje, podeljujejo Buče, ustvarjajo podcast Nehvaležni skleptiki, v dneh okoli 1. in 2. maja, praznika dela, že več let zapored organizirajo Festival dostojnega dela.

Vabijo, da se pridružiš ekipi motiviranih in radovednih mladih – sobork in soborcev, aktivistk in aktivistov, ki si prizadevajo za izboljšanje položaja mladih na različnih ravneh. Več o njihovem pozivu je mogoče prebrati tukaj.

Vir in foto: Sindikat Mladi plus

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

36624

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino