Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 10 Dec. 2018

Skavti bodo po Sloveniji delili luč miru

Slovenski mladi skavti adventni čas že vrsto let bogatijo s sporočilom Luči miru iz Betlehema. Tako bo tudi letos slovenska odprava v Linzu prižgala plamen Luči miru in ga prinesla v Slovenijo. Plamen predstavlja mnogo več kot le svetlobo in toploto, saj s seboj prinaša pomembno sporočilo. Letošnje geslo akcije je Delimo plamen – zanetimo mir.

Skavtski voditelji na lokalni ravni bodo poskrbeli, da pride luč miru v čim več domov in ustanov. Med 17. in 20. decembrom jo bodo ponesli tudi predstavnikom države in drugim pomembnejšim ustanovam. Plamen bodo  ponesli tudi na najvišjo kapelico Marije Snežne na Kredarici.

Akcija ima tudi dobrodelni namen. Letos so se v duhu akcije Luči miru iz Betlehema, katere plamen greje in neti mir ob družinskem ognjišču, odločili, da sredstva namenijo Vincencijevi zvezi dobrote – Centru za družine Mirenski grad in družbeno koristnim projektom, ki jih bodo skavti izvedli v poletju 2019. Prispevke bodo do 28. februarja 2019 pobirali s prodajo svečk, prostovoljnimi prispevki in donacijami preko SMS-sporočil s ključno besedo LUC1 ali LUC5 na 1919.

Vir in foto: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

31534

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino