Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 23 Dec. 2021

Skavti in Teden globalnega učenja 2021 – 'Ukrepajmo skupaj!'

Teden globalnega učenja (TGU) poteka vsak tretji teden v mesecu novembru, skavti pa že sedmo leto aktivnosti izvajajo novembra in decembra.

Ključna odgovornost skavtov in skavtskih gibanj je, da s svojim zgledom in dejanji prispevajo k boljšemu svetu. Ozaveščanje o pomenu globalnega učenja je nujno za boljši svet, zato je pomembno, da se že od majhnih nog zavedamo problematik, ki pestijo naš planet. Tudi letos so skavti pri Tednu globalnega učenja poudarili pristope sodelovanja in spoštovanja kot temelj odnosov do kogarkoli in česarkoli. Na ta način opozarjajo, da se zavest do ohranjanja vsega živega in neživega začne pri sobivanju v odnosih, kjer se spodbuja sodelovanje, spoštovanje in sprejemanje.

Skavti so za letošnje geslo izbrali »Ukrepajmo SKUPAJ!« K izvajanju aktivnosti se je prijavilo preko 1000 skavtskih članov in voditeljev.

V sklopu TGU skavti vsako leto pripravijo tudi katalog dejavnosti, ki jih voditelji izvajajo na svojih rednih srečanjih. Aktivnosti so izvajali člani vseh starostnih skupin, od najmlajših bobrov in bobrovk (6-7 let), do popotnikov in popotnic (16-21 let), izvajali pa so jih tudi v nekaterih skupnostih voditeljev.

Preko dejavnosti so člani krepili zavest o lokalnem vplivu na globalni ravni ter moči, ki jo imajo naše navade, življenjske odločitve in posledično življenjski slogi.

GENERALNI DUHOVNI ASISTENT JANEZ KOBAL O TGU

Skupaj s papežem Frančiškom želim za teden globalnega učenja prepoznavanje dostojanstva vsake osebe in globalnega bratstva in sestrstva v svetu in v času, ki ga živimo. Izzivi, pred katere nas postavlja čas, so zadeva nas vseh, skupaj povezanih. V prihodnost bomo šli skupaj, ali pa prihodnosti za človeštvo ne bo. Smo otroci te iste Zemlje, ki je naša gostiteljica. Kaj je globalno? Vsak s svojim osebnim bogastvom, z bogastvom svoje vere in religije, vsak s svojim glasom in vsi bratje.

Vir: ZDRUŽENJE SLOVENSKIH KATOLIŠKIH SKAVTINJ IN SKAVTO

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

57943

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino