Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 10 Oct. 2019

Skavti ob Tednu otroka odpirajo prostor za pogovor o nenasilju

Na Združenju slovenskih katoliških skavtinj in skavtov se zavedajo, da je odgovornost vsake organizacije, ki v svoje delo vključuje osebe mlajše od 18 let, zagotovitev in ustvarjanje varnega okolja in skrb za zaščito otrok in mladostnikov pred nasiljem. 

Skavtska organizacija temelji na prepričanju, da je vsak človek predstavljen kot odsev dobrega, kakršnakoli oblika nasilja pa je vredna vsakršne obtožbe.

S tem v mislih, Skavti ob Tednu otroka naslavljajo pomembnost problematike in pripravljajo prostor za debate, pogovore in namensko delo na področju nenasilja v mladinskem delu. Opozoriti želijo na pomembnost zaveze mladinskih organizacij in organizacij, ki delajo z mladimi, k nenasilju. Izpostavljajo pomembnost razvoja kompetenc mladinskih delavcev in voditeljev v mladinskem delu na področju nenasilja, prepoznavanja nasilja, soočanja z nasiljem in zlorabljenimi otroci in mladostniki.

Skavti so prva mladinska organizacija, ki je že pred več kot tremi leti sprejela temeljni dokument, zavezo k nenasilju, s čimer so vzpostavili tudi sistem zaznavanja, prepoznavanja in soočanja z nasiljem v organizaciji in širši družbi.

Skavti so mnenja, da je "pomembno, da širša družba prepozna mladinske delavce kot nosilce preventivnega dela na področju nenasilja, ter da se vzpostavi sistem, ki jih bo podprl v njihovih prizadevanjih."

Njihovo delovanje v prizadevanjih za zaščito otrok in mladostnikov podpira tudi varuh človekovih pravic Peter Svetina

Vir in foto: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

11880

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino