Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 23 Dec. 2021

Skavti plamen Luči miru v Slovenijo prinašajo že 31 let

Akcija Luč miru iz Betlehema (LMB) v Evropi odmeva že od leta 1986. Namen akcije je širiti sporočilo miru, ki je univerzalen dar ter si ga zasluži prejeti in imeti vsak, ne glede na rasno, versko, nacionalno ali katerokoli drugo pripadnost. Skavti plamen Luči miru v Slovenijo prinašajo že 31 let.

Skavtski voditelji na lokalni ravni bodo tudi letos poskrbeli, da bo Luč miru iz Betlehema na voljo vsem ljudem.

Med 13. in 17. decembrom bo Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov (ZSKSS) v sodelovanju s slovensko zamejsko skavtsko organizacijo (SZSO) in Združenjem bratovščin odraslih skavtinj in skavtov (ZBOKSS) Luč miru ponesli tudi predstavnikom države in drugim pomembnejšim ustanovam, med drugim predsedniku države, državnega zbora, premierju, varuhu človekovih pravic, v vojsko, na policijo, ministrstva ter veleposlaništva.

Letošnje geslo akcije Luč miru iz Betlehema je 'Človek ne jezi se.'

Poslanica, ki spremlja geslo, govori o stanju v Sloveniji, ki se v zadnjem času precej zaostruje, dogodki in različnost mnenj so Slovence še bolj razdelili kakor poprej. To se odraža predvsem v obnašanju med nami, drug z drugim smo začeli ravnati zelo grdo, zdi se nam, da je naša pravica drugemu povedati, kar mu gre, brez olepšav.

Zato smo se s poslanico LMB 2021 odločili poudariti pomen vljudnosti in spoštovanja med nami.

V letošnjem letu bomo s pomočjo zbranih sredstev akcije Luč miru iz Betlehema podprli dva projekta na ravni (skavtskega) delovanja v Sloveniji – skavtsko hišo in Center za pomoč pri prekomerni rabi interneta – LOGOUT.

Sredstva lahko darujete ob prejemu plamena Luči miru iz Betlehema v vašem izbranem kraju, ali s poslanim SMS sporočilom LUC5 ali LUC10 na 1919 in prispevali boste 5 ali 10 EUR v dobrodelne namene.

Več o pogojih donacij in sami akciji Luč miru iz Betlehema 2021 je na voljo tukaj.

Primi v roko to Luč in besedo. Osvetli prostore, govori lepo. In reci si, preden te tema zajame, »Človek, ne jezi se.«

Vir: ZDRUŽENJE SLOVENSKIH KATOLIŠKIH SKAVTINJ IN SKAVTOV

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

12980

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino