Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 22 Mar. 2019

Skavti promovirajo zdravje na vsakem koraku

Skavti tudi v letu 2019 namenjajo večji poudarek promociji zdravja in izvajanju zdravih aktivnosti. V svoje programe že tretje leto uspešno vključujejo vsebine, ki mladim približajo odločanje za bolj zdravo prehrano, jih navdušujejo za zdrave gibalne navade in krepijo njihovo duševno zdravje. 

Lokalne skavtske enote v svojih domačih krajih po vsej Sloveniji ozaveščajo in spodbujajo mlade člane ter splošno javnost o zdravih izzivih in spreminjanju vsakodnevnih navad v bolj zdrave

Znotraj pilotnega projekta "Za duševno zdravje mladih" skavti izvajajo usposabljanja na področjih soočanja s stresom, soočanja z zasvojenostmi z digitalnimi mediji in internetom, izboljševanja kompetenc na področju medosebnih odnosov, krepitve čustvene inteligence ter pozitivne samopodobe. 

Več o njihovih aktivnostih najdete tukaj.

Vir in foto: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

80199

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino