Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 24 Feb. 2021

Skavti s praznovanjem Dneva spomina sklenili dobrodelno akcijo Luč miru iz Betlehema 2020

22. februar je za skavte z vsega sveta prav poseben dan, saj tedaj v sklopu različnih aktivnosti praznujejo Dan spomina, rojstvo ustanovitelja skavtskega gibanja, Roberta Badena Powella. Dan spomina od leta 1926 nosi dobrodelno noto.

Slovenski Skavti so v ta namen v ponedeljek, 22. februarja 2021, sklenili dobrodelno akcijo Luč miru iz Betlehema 2020. Na novinarski konferenci ob 9.30 so v parku na sedežu Združenja slovenskih katoliških skavtinj inštitutu Lunina vila podelili 10.000 € zbranih sredstev.

Za inštitut Lunina vila so se odločili, ker je njihovo delo povezano s področjem duševnega zdravja, na katerem Skavti delujejo že od leta 2014. V preteklem letu je bilo duševno zdravje otrok in mladih tudi ena od osrednjih vzgojnih vsebin organizacije.  

Drugi del sredstev v višini 2000 € so ob 15.30 preko Zooma podelili libanonskim skavtinjam. S prispevkom jim želijo slovenski Skavti pomagati pri krepitvi skavtske vzgoje v organizaciji in jih podpreti pri njihovi pomoči prebivalcem Bejruta, ki so lani utrpeli hudo travmo ob eksploziji, po kateri so se mnogi znašli v finančni in duševni stiski. 

Skavti so novinarsko konferenco zaključili z besedami: »Tretji skavtski zakon pravi, da skavt pomaga bližnjemu in naredi vsak dan vsaj eno dobro delo. Ponosni in hvaležni smo, ker nam je uspelo s pomočjo dobrih ljudi danes narediti zares veliko dobro delo. Kljub temu, da je decembrski plamen Luči miru iz Betlehema že marsikje ugasnil, naj naša srca greje njegovo poslanstvo. Naj tudi v prihodnje gori, greje in prižiga bližino.«

Vir: Slovenski Skavti 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

36180

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino