Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 24 Dec. 2018

Globalno učenje po skavtsko

Združenju slovenskih katoliških skavtinj in skavtov so ponosni na vseh 679 mladih navdušenih skavtinj in skavtov, ki so se letos lotili  izzivov  v okviru Tedna globalnega učenja.

Preko tako imenovanih glokalnih aktivnosti (lokalna izvedba z globalnim učinkom) so spreminjali svet na bolje.  Ob dejstvu, da se naše okolje spreminja s svetlobno hitrostjo, smo se spraševali: Kako  spreminjamo sebe? Ali sploh se spreminjamo? Kdaj se spreminjamo? Kaj spreminjamo pri sebi?  Letos smo spremembe  v naši organizaciji posvetili področju zdravja.  Mladi so dobro spoznali tretji cilj trajnostnega razvoja in s pomočjo skavtske aktivnosti globalnega učenja »Barvaste roke« ozavestili, kako smo med seboj povezani tudi v prenašanju bolezni in zdravja, ter spoznavali globalne prehranske trgovinske tokove (aktivnost »Skrivnost palminega olja«, »Banana split«, »Od kod pridejo jajca«). Aktivnosti so skavti izvajali po vsej Sloveniji. 

Več o poteku Tedna globalnega učenja tukaj.

Vir in foto: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

33368

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino