Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 09 Mar. 2022

Skavti so del sredstev akcije Luč miru iz Betlehema podarili centru Logout

Skavti so v sklopu akcije Luč miru iz Betlehema 2021 v torek, 22. 2. 2022, na Dan spomina*, del zbranih sredstev v višini 2.200 € podarili Logoutu - Centru pomoči pri prekomerni rabi interneta.

Načelnica Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov Tjaša Sušin je sredstva predala direktorju centra Logout, Borisu Velerju. Ta se je za pomoč zahvalil in dejal, da center, delujoč od leta 2011, nudi brezplačno psihološko pomoč žrtvam spolnega nasilja in preobremenjenim s tehnologijami ter zdravljenju digitalnih odvisnosti.

Skavti so del dobrodelnega namena akcije Luč miru iz Betlehema namenili tudi otrokom in mladim prihodnjih skavtskih generacij v Sloveniji, ki nujno potrebujejo prostor, kjer se bo zanje načrtovala vzgoja in skavtske aktivnosti. V ta namen skavti gradijo skavtsko hišo v Štepanji vasi v Ljubljani.

Jernej Gačnikar, vodja projekta Luč miru iz Betlehema na Slovenskem, je dejal, da tretji skavtski zakon pravi, da skavt pomaga bližnjemu in naredi vsak dan vsaj eno dobro delo. Ponosni in hvaležni so, ker jim je s pomočjo dobrih ljudi uspelo narediti zares veliko dobro delo.

Skavti so predajo dobrodelnega namena sklenili z besedami: »Kljub temu, da je plamen Luči miru iz Betlehema že marsikje ugasnil, naj naša srca greje njegovo poslanstvo. Naj tudi v prihodnje gori, nam narekuje lepe besede in naj nas s svojim geslom, sploh v težkih časih, nagovarja 'Človek, ne jezi se!'«

 

*22. februarja skavti po vsem svetu praznujejo Dan spomina, ko v sklopu različnih aktivnosti praznujejo rojstvo Roberta Badena-Powella, ustanovitelja skavtov. Tudi zato slovenski skavti vsako leto na Dan spomina naredijo dobro delo in podelijo sredstva, zbrana v akciji Luč miru iz Betlehema.

 Vir: Slovenski skavti
Foto: Matic Dolenc

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

89453

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino