Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 21 May 2019

Skavti so spremljali princa Edwarda med obiskom v Sloveniji

Skavti so se odzvali povabilu britanskega veleposlaništva ob obisku princa Edwarda in kot partnerski urad programa MEPI sprejeli častno nalogo za spremstvo ter logistično podporo dogodkov v Ljubljani. Britanskega princa je ob obisku dogodka MEPI Urbano pleme v ljubljanskem Tivoliju ter na okrogli mizi v Hotelu Union spremljal predstavnik skavtov Gašper Stojc, prejemnik zlatega priznanja MEPI, ki je princu Edwardu povedal:

»V formalnem izobraževanju je vedno več specializacije in premalo celostnosti. Preveč staršev želi toliko varnostnih omejitev, kot je le mogoče, in s tem krade otrokom dragocene izkušnje ter jih prikrajša za razvoj na različnih področjih. Samo s toliko varnosti, kot je potrebno, pa lahko otroku zagotovimo najboljše okolje za rast in širši skupnosti mlade posameznike z razvitim potencialom. Zavijanje mladih v vato ni cilj MEPI-ja, še manj pa skavtov.«

Britanski princ je častni pokrovitelj programa za mlade MEPI - mednarodnega priznanja za mlade, ki je program osebnega razvoja najvišje kakovosti in najširšega dosega v katerem mladi uživajo, se spopadajo z izzivi in so za to nagrajeni.

Preberite več o tem.

Vir: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov
Foto: Rok Rakun

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

83257

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino