Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 05 Apr. 2022

Slovenska revija o sodobni umetnosti svetovnega formata

Nova revija ETC., ki želi prispevati k vidnosti mladih vizualnih umetnikov in umetnic v domačem in mednarodnem prostoru, ter se tako kosati s tovrstnimi tujimi publikacijami, je nov projekt Zavoda za kulturno dejavnost ETC., ki ga sestavljajo predstavniki Galerije Fotografija, Ravnikar Gallery space, Center urbane kulture Kina Šiška in založba Look Back and Laugh.

V prvi številki revije, ki bo izhajala enkrat letno, je predstavljenih 19 umetnic in umetnikov (10 slovenskih in 9 tujih), osredotoča pa se na tematiko lokalnega - kaj lokalno okolje definira, v kakšnem smislu vse ga lahko presegamo in ali je lokalno nekaj, o čemer je v globaliziranem svetu sploh še smiselno govoriti.

Zasnovana je tako, da prek povezovanja umetnikov, piscev, kuratorjev in založnikov, ki delujejo na področju sodobne umetnosti, obravnava tematike in problematike, ki zadevajo vse. Z revijo bodo poskusili vzpostaviti mrežo mladih umov iz raznolikih ozadji, posledično bo vzpostavljen dialog, ki bo tematike obravnaval iz različnih zornih kotov.

Vir: uredništvo mlad.si

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

77528

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino