Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 28 Jan. 2019

Slovenska vojska podeljuje 230 štipendij za dijake in študente

Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije - Generalštab Slovenske vojske objavlja Javni natečaj za

  • podelitev 200 štipendij kandidatom za vojake, srednješolskih in poklicnih izobraževalnih programov, za poklicno delo v Slovenski vojski, za študijsko leto 2019/2020, ki bodo štipendijo prejemali od vključno drugega letnika dalje ter
  • podelitev 30 štipendij za poklicno delo v Slovenski vojski za šolsko leto 2019/2020 - kandidatom za častnike in višje vojaške uslužbence izobraževalnih programov: zdravstvene nege, medicine, računalništva in informatike, strojništva, letalstva, ladijskega strojništva, elektrotehnike, pomorstva, navtike, prometa, kemije oziroma kemijske tehnologije ter drugih programov VŠS 1. stopnje za častnike, oziroma EMŠ (medicina) za višje vojaške uslužbence, za poklicno delo v Slovenski vojski za študijsko leto 2019/2020, ki bodo štipendijo prejemali od vključno drugega letnika dalje.

1. Prijava za pridobitev štipendije (pod prvo točko) se posreduje v pisni obliki in obsega:

Zaželeno je znanje najmanj enega tujega jezika (angleščina oz. nemščina).

Dodatna pojasnila glede javnega natečaja lahko dobite na sedežih uprav za obrambo in na elektronskem naslovu: naborna.pisarna@mors.si ali svz@mors.si oziroma na brezplačni telefonski številki 080-13-22.

Prijavo lahko pošljete do vključno 31. avgusta 2019 preko aplikacije za oddajo e-prijav na spletni strani www.postanivojak.si ali na upravo za obrambo na območju vašega stalnega prebivališča, kjer vam bodo nudili tudi pomoč in dodatne informacije.

Celotni razpis najdeš tukaj, vse ostale informacije tukaj.

2. Prijava za pridobitev štipendije (pod drugo točko) se posreduje v pisni obliki in obsega:

Pri vseh navedenih študijskih področjih je zaželeno znanje angleškega jezika.

Prijavo pošljite do vključno 31. marca 2019 preko aplikacije za oddajo e-prijav na tej strani (spodaj) oziroma jo skupaj s prilogami pošljite na upravo za obrambo na območju vašega stalnega prebivališča, kjer vam bodo nudili tudi pomoč in dodatne informacije.

Dodatna pojasnila glede javnega natečaja lahko dobite na sedežih uprav za obrambo in e-pošti: naborna.pisarna@mors.si ali svz@mors.si  oziroma na brezplačni telefonski številki 080-1322.

Celotni razpis najdeš tukaj, vse ostale informacije tukaj.

Javni natečaj je objavljen na spletnih mestih: www.postanivojak.si, www.slovenskavojska.si, www.mors.si ter www.mo.gov.si.

Vir: uredništvo mlad.si

Foto: Arhiv Slovenska vojska

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

42619

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino