Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 05 Aug. 2019

Slovenski srednješolec do brona na olimpijadi v računalništvu

Na letošnji srednjeevropski olimpijadi v računalništvu in informatiki CEOI so sodelovali tudi štirje srednješolci iz Slovenije, med katerimi se je najvišje uvrstil Benjamin Bajd z Gimnazije Kranj in Zavoda za računalniško izobraževanje. Zasedel je 15. mesto in si s tem prislužil bronasto odličje.

Olimpijade, ki je potekala med 23. in 29. julijem 2019 v Bratislavi, se je letos udeležilo 55 tekmovalcev iz 13 držav, štirje tekmovalci so bili kot omenjeno iz Slovenije - poleg Bajta še Jakob Schrader, Lan Sevčnikar in Bor Grošelj Simić.

Srednješolci so reševali po tri naloge v vsakem od dveh tekmovalnih dni. Zmagal je Toth Balazs iz Madžarske, skupno pa so podelili pet zlatih, devet srebrnih in 14 bronastih kolajn, so še sporočili z ljubljanske fakultete za računalništvo in informatiko.

Priprave na tekmovanje je v okviru projekta NAPOJ organizirala Fakulteta za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani pod pokroviteljstvom Društva ACM Slovenija ter v sodelovanju z Institutom Jožef Stefan, Zavodom 404 ter sestrskima Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru in Fakulteto za matematiko, naravoslovje in informacijsko tehnologijo Univerze na Primorskem.

Naslednje leto bo olimpijada v Veliki Kaniži na Madžarskem.

Vir: STA
Foto: pixabay

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

49666

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino