Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 22 Feb. 2021

Sodeluj v kreativnem izzivu: “Planet varujem, ko z energijo varčujem”

V uredništvo mlad.si vam predstavljamo številne možnosti, ki ponujajo priložnosti. Tokrat vam predstavljamo informacijo o kreativnem izzivu za mlade “Planet varujem, ko z energijo varčujem”, ki poteka v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE pod vodstvom Ministrstva za okolje in prostor. Vabimo vas, da preverite kreativni izziv, v njem sodelujete in k sodelovanju povabite še prijatelje. 

Imamo #samo1planet in moramo se naučiti bolje skrbeti zanj. Znanstveniki nas že leta opozarjajo, da so podnebne spremembe resen problem, ki ga ne smemo ignorirati niti kot družba niti kot posamezniki. Mladi imajo še največ vpliva na spremembe vseh generacij, zato naj bo prijava na kreativni izziv prvi korak v dobro našega planeta.

Projekt LIFE IP CARE4CLIMATE predstavlja energetski kreativni izziv: “Planet varujem, ko z energijo varčujem”, ki izobražuje in spodbuja k večji energijski odgovornosti v gopodinjstvu. Na slikovit način se izrazite, kako ste energetsko učinkoviti v vaši družini. Izzi je namenjen je vsem do 20 leta starosti, z nekaj pomoči staršev pa lahko sodelujejo pa tudi najmlajši.

Nabor idej, kako smo lahko energijsko učinkoviti, je dostopen tudi na spletni strani samo1planet.si.

QR KODA

Vaše izdelke zbiramo na elektronskem naslovu natecaj@samo1planet.si do 23. marca.

Organizatorji natečaja so za sodelujoče pripravili tudi nekaj simpatičnih #samo1planet ekoloških daril, ki bodo ob koncu natečaja, z žrebom razdeljena med sodelujoče.

SI ZA IZZIV?

  • Sprehodi se po svojem domu in preveri, ali ste kot družina energetsko učinkoviti?
  • Posnemi kratek video, fotografijo, boomerang ali se izrazi na način, ki ti je blizu.
  • Izdelek pošlji na naslov natecaj@samo1planet.si
  • Pri objavi na socialnih omrežjih uporabi #samo1planet in označi @care4climate.

Vse je dobrodošlo, pomembno je le, da bomo tako na družbenih medijih širili glas o pomembnosti energetsko učinkovitih navad in postavili dober vzor. Z malimi koraki lahko vzpodbudimo velike spremembe.

*****

Več informacij, pravila sodelovanja in nekaj namigov najdeš na uradni strani

O projektu

LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007) je osemletni celostni projekt, ki z ozaveščanjem, izobraževanjem in usposabljanjem ključnih deležnikov spodbuja izvajanje ukrepov, s čimer bo Slovenija učinkoviteje dosegla cilj zmanjšati emisije toplogrednih plinov (TGP) do leta 2030 oziroma hitrejši prehod v nizkoogljično družbo.

Celostni projekt je sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta.

V projektu LIFE IP CARE4CLIMATE je pod vodstvom Ministrstva za okolje in prostor povezanih 15 partnerjev iz javnega, nevladnega in zasebnega sektorja.

S svojimi aktivnostmi prispevajo k učinkovitejšemu izvajanju ukrepov za zmanjšanje emisij TGP, določenih v strateških dokumentih, ki jih je sprejela Vlada Republike Slovenije za doseganje notranje zakonodajnih ciljev na področju zmanjšanja emisij TGP.

Več na spletni strani

Vir: Samo1planet care4climate

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

81071

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino