Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 02 Jun. 2020

Sodeluj v nagradnem natečaju "Migracije.Povezanost.Razvoj."

Slovenska karitas vabi vse dijakinje in dijake slovenskih srednjih šol, da s svojimi razmišljanji in izdelki prispevate k rušenju stereotipov o migracijah.

Namen natečaja je spodbuditi razmišljanje in povečati ozaveščenost o pozitivnih učinkih migracij ter jih povezati z globalnim razvojem. Vabljeni_e vsi_e, ki gojite ljubezen do ustvarjanja in tako izkoristite priložnost, da z avtorskim prispevkom pripomorete k sprejemanju drugačnosti in h grajenju vključujoče družbe.

Zmagovalec_ka bo prejel_a darilni bon Telekom Slovenije v vrednosti 200 eur, drugouvrščeni_na darilni bon Telekom Slovenije v vrednosti 150 eur, tretja nagrada pa je bon za sobo pobega (Escape Room).

Kako sodeluješ?

Izberete en naslov in napišete razpravljalni esej, v katerem potrdite ali zavrnete naslovno trditev. Lahko pa določite poljubni naslov na temo migracij in/ali razvoja ter spišete zgodbo ali pesem. Obseg eseja in zgodbe naj bo najmanj 700 besed, dolžina pesmi pa po lastnem navdihu. Možna naslova za razpravljalni esej sta:

  • Migracije spreminjajo družbe in svet.
  • Migracije so priložnost za razvoj.

Rok za oddajo izdelkov je 24. junij 2020. Več o načinu oddaje izdelka, poteku izbora zmagovalcev in ostale informacije najdete tukaj.

Vir in foto: Slovenska karitas

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

76662

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino