Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 09 Jan. 2020

Sodeluj v nagradni anketi o kulturni aktivnosti mladih

Si mnenja, da je ustvarjalna uporaba spletnih socialnih omrežij povezana z boljšo šolsko in poklicno uspešnostjo? V kolikšni meri so v Sloveniji odnosi s starši pomembni za mladostnikovo ustvarjalnost?

Raziskovalna skupina Filozofske fakultete Univerze v Mariboru te vabi, da pomagaš ugotoviti odgovore na ti in druga vprašanja s sodelovanjem pri anketi, ki se nanaša na kulturne aktivnosti, življenjske stile, stališča in izkušnje mladih. Sodelovanje traja približno 30 minut, v zahvalo za tvoj čas pa so pripravili nagradno igro. Vsi, ki boste anketo izpolnili do konca, boste imeli možnost sodelovati v nagradni igri, kjer bomo podarili 20 darilnih bonov za trgovske centre v vrednosti 20 evrov (trgovski center si izberete sami).

Anketa je del druge faze projekta Kulturna participacija mladih v Sloveniji in Evropi: analiza stanja, trendov, dejavnikov, posledic in predlogi rešitev, v kateri člani projekta izvajajo kvantitativne analize anketnih podatkov in kvalitativne analize polstrukturiranih intervjujev o kulturni participaciji mladih v Sloveniji in Evropi. 

Osrednji cilj raziskovalnega projekta je analiza kulturne participacije mladih (12-34 let) v Sloveniji in Evropi, s poudarkom na preučitvi aktualnega stanja, analiziranju trendov, dejavnikov in posledic kulturne participacije. Kulturno participacijo pojmujejo kot kulturno potrošnjo (obiskovanje kulturnih prireditev, dogodkov, krajev idr.) ter kulturno udejstvovanje (aktivna udeležba pri organiziranih in individualnih kulturnih dejavnostih). Osredotočajo se na preučevanje vrednot in mejnikov v življenjskih potekih, ki v sodobni družbi sooblikujejo sodelovanje mladih v kulturi.

Do ankete dostopaš tukaj, potek raziskave pa lahko spremljaš preko njihove Facebook strani.

Vir: Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica
Foto: FF UM

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

16501

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino