Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 25 Apr. 2019

Solidarnost: "Ključna so dejanja, besede ne pomenijo ničesar."

Mladinski center Zagorje je v sodelovanju z Nacionalno agencijo Movit v četrtek, 18. aprila, organiziral regijski dogodek »Dajmo solidarnosti zagon!«, ki se v tem mesecu vrstijo po celi Sloveniji.

Skupaj z več kot 70 udeleženci, med katerimi so bili predvsem mladi in predstavniki različnih organizacij iz Zasavske regije so raziskali, kaj jim pomeni solidarnost, kako biti solidaren, kako širiti solidarnost v družbi, spraševali so se tudi, če nam solidarnost predstavlja vrednoto.

Na začetku delavnice je večina udeležencev ob besedi solidarnost pomislila na pomoč, ob zaključku dogodka pa so to mnenje še utrdili in ga podkrepili z razmislekom o njihovih naslednjih korakih k bolj solidarni družbi. Udeleženci so se strinjali, da lahko k solidarnosti najbolj prispevamo z lastnim zgledom, torej da začnemo pri sebi ter da že z majhnimi koraki pripomoremo h krepitvi solidarnosti. Ena ugotovitev je tudi, da se dobro z dobrim vrača.

»Že z majhno pozornostjo lahko marsikaj narediš.« je povedala udeleženka Zoja, Gea pa je dodala, da »so dejanja ključna, besede ne pomenijo ničesar«. Za Ilmo pa je pri solidarnosti ključno, da smo solidarni brez pričakovanj in zahval.

K solidarnosti vzpodbuja tudi program Evropska solidarnostna enota, o kateri so udeleženci dogodka lahko izvedeli več in v okviru katere se bodo Mladinskemu centru Zagorje kmalu za nekaj mesecev pridružili mednarodni prostovoljci.

Vir in foto: Mladinski center Zagorje 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

26508

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino