Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 08 Jul. 2020

ŠOS poziva k vrnitvi brezplačnega IJPP v poletnih mesecih

Študentska organizacija Slovenije nasprotuje ukinitvi možnosti koriščenja brezplačnega integriranega javnega potniškega prometa za dijake in študente, ki so v preteklem letu koristili polletne, letne in redne mesečne vozovnice ter poziva pristojno Ministrstvo za infrastrukturo, da ukrep umakne.

V preteklih letih je MzI vsako leto omogočilo vsem dijakom in študentom, ki so v mesecu juniju kupili mesečno vozovnico, prav tako pa tistim, ki imajo letno oz. polletno vozovnico, brezplačno uporabo javnega prevoza v poletnih mesecih (julij in avgust). Ta dobra gesta je bila zelo dobrodošla za vse dijake in študente, saj je večina njih odvisna od IJPP tudi med poletjem. V letošnjem letu ob soočanju s situacijo epidemije, kot je v zgodovini še ni bilo, pa bi bila možnost brezplačnega prevoza za mlade še toliko bolj pomembno, saj je vsak dodaten strošek lahko zelo obremenjujoč.

Na ŠOS-u so tako na pristojno MzI glede navedene tematike že poslali dopis, na katerega pa uradnega odgovora še niso prejeli. Pristojno ministrstvo pozivajo, da predlagani ukrep tudi letos umakne študentom in dijakom ter jim omogoči brezplačno uporabo IJPP v juliju in avgustu.

"Ob tem naj spomnimo, da bodo od jutrišnjega dneva naprej vsi upokojenci v Republiki Sloveniji lahko koristili brezplačen prevoz z integriranim javnim potniškim prometom (IJPP). Mladi smo edina preostala ranljiva skupina, ki do brezplačnega potniškega prometa ni upravičena, kar je popolnoma nesmiselno, glede na to, da želimo mlade spodbujati k trajnostni mobilnosti in uporabi IJPP." Je zapisal Klemen Peran, predsednik ŠOS.

Vir: Študentska organizacije Slovenije
Foto: LPP

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

60106

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino