Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 31 Mar. 2020

Spletna stran "Pomagaj sosedu" – iniciativa mladih tabornikov

Na voljo je nov portal pomagajsosedu.com, ki ga je ustvarilia skupina mladih prostovoljcev iz taborniških vrst. Projekt so zasnovali povsem samoiniciativno, skozi solidarnost in željo po pomoči sočloveku. Odločili so se, da vzpostavijo komunikacijski kanal, preko katerega bi lahko posameznike povezali z že obstoječimi in delujočimi iniciativami oziroma organizacijami. 

Težavo razpršenosti po vseh možnih kanalih rešuje njihova nova spletna stran Pomagaj sosedu, ki združuje ljudi, ki imajo minuto časa preveč, s tistimi, ki ga imajo minuto premalo. Ne želijo napeljevati na kakršnokoli fizično obliko pomoči osebam, ki niso člani iste družine. Natančneje, ne napeljujejo na kakršnokoli kršenje ukrepov Vlade RS.

Predstaviti želijo vse oblike pomoči, ki že obstajajo, poiskati področja, kjer bi jo še lahko organizirali, ter aktivirati vse, ki niso del enot Civilne zaščite, Rdečega križa ali drugih organizacij, a bi vseeno radi priskočili na pomoč drugim. Projekt svojih članov podpira Zveza tabornikov Slovenije.

Kako pomagajo sosedom?

  • Na Facebook strani Pomagaj sosedu in pripadajočem Twitter profilu dnevno objavljajo nove informacije o trenutni situaciji in zbirajo posameznike, ki so pripravljeni prostovoljno pomagati na katerem koli področju.
  • Objavljajo sezname pomoči, ki se že izvajajo. Če nudite pomoč, jo lahko dodate.
  • Pomagajo vam najti pomoč.
  • Karantenin napovednik dogodkov - dodajajo dogodke, ki se dogajajo na spletu, ter dodajajo različne ideje za kratkočasenje doma, od športa in rekreacije pa vse do poučnih vsebin, kuharskih receptov, idej za knjižne molje itn. Dogodek lahko dodate tudi sami.
  • Najpomembnejše informacije zbirajo na spletni strani pomagajsosedu.com, kjer so dostopne vsem in urejene na enem mestu. 

Taborniki vabijo, da obiščete spletno stran in njihove ostale spletne kanale ter prispevate svoj kamenček v mozaiku.

Vir: Zveza tabornikov Slovenije
Foto: pomagajsosedu.com

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

31524

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino