Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 14 Jul. 2020

Spletni dogodki mladih, ki spreminjajo svet

Koronavirus je prekrižal načrte mladih, ki si za spremembe prizadevajo v okviru izobraževalnega projekta Start the Change, v katerem slovenska Amnesty sodeluje z organizacijami iz 12 evropskih držav.

Za maj so načrtovali organizacijo večjih javnih dogodkov, katerih koncept je bilo treba spremeniti in prestaviti na splet. Člani štirih skupin (na Srednji šoli in dijaškem domu Veno Pilon  Ajdovščina, Srednji šoli za oblikovanje Maribor (SŠOM), Gimnaziji Vič in Gimnaziji Šiška) so kljub temu ostali pozitivni in angažirani! Tadej Kobal (zdaj študent FDV, kamor je šel z  Vena Pilon, sicer pa lansko ime leta na Valu 202), Tamara Kurnik (SŠOM), Kristina Novak (SŠ Veno Pilon) in Vito Tkalčič (Gimnazija Vič) so posneli kratke filme, v katerih so povedali, zakaj so »change makers« (povzročitelji sprememb).

S svojim zgledom želijo motivirati druge, saj so spremembe nujno potrebne, tako z vidika okolja kot glede humane obravnave migracij. Njihova sporočila v video obliki so objavljena na Instagram profilu  Amnesty Slovenije in Start The Change Project.

Nina McQuarrie (Gimnazija Šiška), Kristina Novak (SŠ Veno Pilon) in Vito Tkalčič (Gimnazija Vič) pa so se pridružili mladim iz celotne Evrope, s katerimi je koordinator projekta Start the Change iz Italije opravil video pogovore, šaljivo poimenovane »videosporočila v steklenici iz karantene.« Tudi iz teh pogovorov je nastal film, ki je objavljena tukaj

Vir in foto: Amnesty

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

96796

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino